SportU vrouwelijke sportpartner

Voordelen van sporten met andere vrouwen

29 november 2020

We kennen allemaal dat gevoel wel van om 6 uur wakker worden van de wekker op een winterochtend. We draaien ons het liefst nog een keertje om. We moeten onszelf echt motiveren om uit bed te komen en vóór het werk nog even een uurtje naar de sportschool te gaan of een rondje te gaan hardlopen. Elke avond doen we onszelf een belofte; ‘Deze keer word ik op tijd wakker en ga ik lekker sporten!’. Maar hoe vaak maken we deze belofte echt waar? Vaak laten we onszelf in de steek toch?

Zoveel meer kracht en motivatie zit er in een groepsworkout. Het vermogen om jezelf en je vrienden te pushen groeit enorm als je samen traint waardoor je ook nog eens sneller je (sport)doelen bereiken. Competitief presteren is misschien geen hele nieuwe term maar het is in de afgelopen jaren absoluut een belangrijke vorm van trainen geworden. Denk aan groepslessen zoals spinning, cross-fit, aerobics of zumba - de kans is vele malen groter het beste en meeste uit een training te halen als je in een groepsomgeving zit.

pilates-group-working-out-gym

Meer motivatie met een vrouwelijke sportbuddy

Een vrouwelijk sportmaatje biedt talloze voordelen voor jouw trainingsroutine. Of je nu graag hardloopt, deelneemt aan een pilatesles of je concentreert op cardio, als je samen sport met een sportmaatje zal je je prestaties verbeteren.

Samen trainen heeft ook bewezen de geestelijke gezondheid te verbeteren. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die samen trainen in een groep meer voldoening vinden in het leven dan vrouwen die alleen trainen. Het gevoel om deel uit te maken van een team en kameraadschap in een groepstraining laat veel endorfine vrij, en dat gebeurt niet in je eentje. Naast de endorfine die vrijkomt tijdens de training zal het trainen met een vrouwelijk sportmaat je laten lachen, je energieker voelen en je een algehele moodbooster geven.

Als je je verveelt bij het doen van altijd weer dezelfde oude routine dan zal sporten met een maatje meer mogelijkheden en uitdagingen bieden. Denk aan al die sporten en trainingen die je niet alleen kan doen; tennissen, een potje basketballen, etc. Je kan het natuurlijk wel in je eentje proberen maar het is veel leuker met een maatje 😏 Ook is sporten met andere vrouwen handig als je je technieken wilt verbeteren. Als je van klimmen of boulderen houdt bijvoorbeeld, gebruik dan je sportmaatje als spotter en vraag haar om advies over hoe je je tactieken en technieken kunt verbeteren. Door samen aan een gestructureerd spelplan te werken haal je meer uit je trainingstijd en maximaliseer je je resultaten.

Samen sneller afvallen

Is het je doel om af te vallen? Volgens een onderzoek is de kans 76% dat jij je doelen bereikt als je alleen traint. Train je echter met een sportmaatje dan loopt dit percentage op tot 95%! Daarnaast hadden degenen die samen trainden 46% meer kans om hun gewichtsverlies te behouden.

calm-friend-helping-unrecognizable-woman-doing-forward-4127335

Sportvriendin gezocht?

Misschien heb je al een sportvriendin met wie je naar de sportschool gaat of waarmee je gezellig wandelt maar wat als je een nieuwe sport of training wilt uitproberen? Met wie kan je dat gaan doen? Het zoeken naar een sportvriendin voor een nieuwe activiteit kan een hele opgave zijn. Je wilt iemand ontmoeten die dezelfde doelen heeft als jij, met wie het klikt qua interesses en dat natuurlijk op een veilige manier.

Vooral in deze gekke tijden zijn we beperkt in de mogelijkheden waarop we nieuwe mensen kunnen leren kennen; we zijn ook beperkt in de soorten sporten en trainingen die we kunnen doen! De nieuwe SportU-app is dé ideale manier om veilig vrouwelijke (sport)maatjes te ontmoeten voor elke activiteit die je maar kunt bedenken. Ook als de sportscholen gesloten zijn is SportU de uitkomst om jouw vrouwelijke ​​loopmaatje en/of sportbuddy te vinden.

1140-hiit-exercise-trainer-esp.imgcache.rev1008c353ffd47eb98539defe25b8adad

Your Circle of Female Empowerment

Wil je al een hele tijd de nieuwe spinningles in je sportschool uitproberen maar heb je niemand om het mee te gaan? SportU helpt je bij het vinden van gelijkgestemde vrouwen bij jou in de buurt die graag met jou deze nieuwe uitdaging aan willen gaan.

Je kunt de app gebruiken om jouw doelen, verwachtingen en capaciteiten in te stellen en op zoek te gaan naar iemand die aansluit bij jouw wensen en behoeften. Naast het maken van nieuwe vrienden, kan je in de SportU app ook zélf evenementen organiseren en vrouwen een veilige plek bieden om samen te komen voor een leuke sportieve activiteit, en natuurlijk ook corona proof! Organiseer bijvoorbeeld een yogatraining in het park, of nodig vrouwen uit om met je mee te gaan naar een dansles!

 

Je hoeft dus niet meer alléén te trainen. Jouw ‘circle of female empowerment’ geeft je die extra push en motivatie om lekker te gaan sporten/bewegen.