SportU topmodel

Trainen als een supermodel? Dit is je kans!

7 februari 2021

Modellentraining: anders dan anders

Altijd al willen weten hoe modellen als Doutzen Kroes, Adriana Lima en Kim Feenstra hun lichaam in vorm houden? Wij spraken met high-end integraal personal trainer Iboya Triz.

Untitled design (1)

meest effectieve training voor (fashion) modellen ontworpen door een ballerina.

Voormalig ballerina van Het Nationale Ballet en nu high-end integraal personal trainer Iboya Triz heeft met haar zeer effectieve oefeningen en aanpak al vele modellen in een korte tijd op een gezonde manier in shape gebracht.

Deze training specifiek voor modellen is een training voor vrouwen die echt anders is dan we allemaal gewend zijn. Het lijkt op klassieke ballettechniek in combinatie met pilates, intervaltraining, yoga en fitness. Zware oefeningen zoals push ups en squats zijn hier niet van toepassing omdat het de verkeerde spieren traint die voor modellen niet gewenst zijn zich te ontwikkelen. Deze ‘modellen’ training techniek focust op het creëren van lange, slanke spieren.

Mentale rust

Niet alleen zal je er geweldig uit zien, maar je zult een sterkere core krijgen en een prachtig bewegingsbewustzijn ontwikkelen. Als je traint met deze ‘modellen’ methode zal je direct het effect zien en spieren voelen die je nooit eerder hebt gevoeld!

Vier focus punten

De aanpak van de core-spieren is de beste training om fit en sterk te blijven, maar ook om een mooi figuur te houden. Om deze grote spiergroepen echt goed aan het werk te zetten, moet je zoveel mogelijk spieren tegelijk gebruiken.

Met een combinatie van vier verschillende technieken/oefeningen zal jij de beste resultaten creëren om het perfecte lichaam te ontwikkelen waar je écht trots op kan zijn.

pexels-yan-6703092

Balansoefeningen

Door het doen van balansoefeningen zal je niet alleen meer calorieën verbranden, maar ook een betere houding en coördinatie krijgen.

4845168

Houding en techniek

Houding en techniek zijn de basisprincipes van een modellentraining. Met een juiste houding en techniek loop je gracieuzer op de catwalk en ontwikkel je een bewustzijn om de mooiste poses voor de camera aan te kunnen nemen. Ga met je vrouwelijke wandelmaatje lekker naar buiten en oefen samen jullie catwalk!

Korte interval training

Korte hoge intensieve interval cardio (HIIT) oefeningen zullen niet alleen meer calorieën verbranden, ook de dag erna verbrandt het lichaam meer caloriën. Tijdens een HIIT train je verschillende spiergroepen tegelijk wat resulteert in een hoger calorie verbruik tijdens de training. Opzoek naar leuke HIIT workouts die je samen met je sportvriendinnen kan doen? Neem dan eens een kijkje naar onze blog met onze favorieten corona proof groepstrainingen!

pexels-elly-fairytale-3822187

Stretching

Stretch oefeningen voor en na een training zijn erg belangrijk om de spieren lang te houden, ook zorgen de stretches voor een hoger metabolisme en dus verbrand je meer calorieën in een rust periode.

Samen trainen met andere vrouwen

Vrouwelijk fitness maatje gezocht om samen modellentraining mee te doen? Via SportU kan jij zeker je partner in crime vinden! Of je nou alleen met een sportmaatje wilt bewegen of wilt trainen in groepsverband met vrouwen, alles kan! Wist je dat de kans 95% is dat jij je doelen bereikt als je samen met een partner beweegt?

 

Ben jij al lid van onze SportU Facebook-groep? Hier vind je snel en gemakkelijk tips en tricks van andere gebruikers op het gebied van voeding, training, lifestyle en nog veel meer. Of misschien wil je jouw “progress pics” met de dames delen om ze te motiveren! Aanmelden kun je hier. 🤩