SportU sportvriendin

Sportvriendin gezocht in Haarlem?

30 oktober 2020

Wist je dat we per dag gemiddeld 3 uur meer zitten dan vóór de corona pandemie? In tijden als deze weten we dat het erg belangrijk is om actief te blijven, niet alleen voor onze lichamelijke gezondheid, maar ook voor ons mentale welzijn.

pexels-gustavo-fring-4148939-min (1)

Sporten met andere vrouwen

Velen van ons moeten nu vanuit huis werken waardoor we minder even heen en weer lopen naar de koffiemachine, even langs een collega om wat te bespreken, alles gaat van achter de computer in dezelfde stoel in dezelfde houding, de hele dag. We moeten dus nu meer dan ooit tijd vrij maken om te gaan sporten met andere vrouwen, zowel voor het lichaam als voor de sociale contacten.

Er zijn in Haarlem zo veel mooie plekken om te sporten met een maatje! Ga eens een rondje fietsen met andere vrouwen door het Schoterbos of samen golfen met een vriendin bij de Haarlemmermeersche Golfclub. Lekker in de frisse lucht en ook nog eens corona proof! Wat is jullie favoriete plek om buiten te sporten in Haarlem?

Vier voordelen van samen sporten:

  • Afzeggen is geen optie

Afspraak is afspraak! Als je hebt afgesproken om samen met je vrouwelijke hardlooppartner in het park te gaan hardlopen zeg je toch minder snel af dan wanneer je in je eentje naar de sportschool moet gaan.

  • Plezier

Yoga met andere vrouwen is natuurlijk veel leuker dan in je eentje. Heb je een duwtje in de rug nodig tijdens het trainen? Daar heb je een sportmaatje voor! Als je zelf niet zo gemotiveerd bent of het gewoon niet heel leuk vindt om te sporten, kan het helpen om samen te bewegen. En natuurlijk is het sociale aspect ook erg belangrijk. Gezellig kletsen en daarna een lekkere koffie to-go op een bankje maakt het snel een stuk plezieriger!

  • Uitdaging

Wil je een keer iets nieuws uitproberen maar wil je het niet alleen doen? Met een sportbuddy, of buddies, zal je sneller en gemakkelijker nieuwe dingen uitproberen. Altijd al een keer willen skaten? Skaten in groepsverband met vrouwen is ontzettend leuk! Haarlem heeft prachtige parken waar je heerlijk kunt skaten, ga op avontuur met je skategroepje en ontdek de leukste parken in Haarlem!

  • Zelfvertrouwen

Wist je dat 2 op de 3 vrouwen de sportschool vermijdt? Uit onderzoek blijkt dat 65% van de vrouwen zich niet comfortabel voelt in de gym, vaak omdat ze denken dat andere aanwezige over hen oordelen. ⁠Daarom is een sportmaatje ook zo belangrijk; niet alleen om je fysieke gezondheid te verbeteren maar ook je zelfvertrouwen! 

pexels-patrick-case-3682409-min

Samen veilig sporten in Haarlem

De wintertijd is ingegaan, hoe blijf jij gemotiveerd om te sporten in de koude wintermaanden? In de winter kan het soms lastig zijn om de motivatie voor het sporten te behouden maar toch is sporten hartstikke goed om een winterdipje tegen te gaan! Natuurlijk het liefst buiten voor de nodige frisse lucht maar nu de dagen steeds korter worden, is het lastiger om lekker buiten te sporten.

Uit onderzoek van de Safe Streets enquête is gebleken dat 54% van de vrouwen in Haarlem zich niet veilig voelt om alleen buiten te zijn. De openbare weg, fietspaden, tunnels en parken zijn plekken waar vrouwen zich vooral onveilig voelen. Vind jij het ook zo heerlijk om na een lange werkdag er even uit te gaan om even lekker te bewegen? In de zomer kon dat prima maar nu de dagen steeds korter worden vinden veel vrouwen het toch niet zo prettig om in het donker alleen buiten te zijn. 

Om je toch veiliger te voelen op weg naar een sportactiviteit en/of tijdens je workout, zou je een vrouwelijke fitnesspartner, oftewel een sportbuddy, kunnen zoeken. Twee staan tenslotte sterker dan één!

Sport App voor Vrouwen

SportU is een vrouwvriendelijke sport app waar je in contact kan komen met likeminded dames bij jou in de buurt die dezelfde interesses hebben. Je kunt dan veilig samen vertrekken om lekker te gaan bewegen, heerlijk buiten of bij een sportschool/dansschool/club naar jullie keuze. Zoek je bijvoorbeeld een vrouwelijke zwempartner of wil je trainen met andere vrouwen? Via de app kan je jouw sportmaatje vinden en kunnen jullie samen veilig sporten in Haarlem.

Als je geen fan bent van de sportschool is dat natuurlijk geen probleem. Via de app kan je kiezen uit 34+ vrouwvriendelijke sporten. Jij kiest wat je doet en met wie. Altijd op een plek waar jij je fijn voelt.

“Ik ben niet echt een “gym go-er”. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn maar voel me niet altijd helemaal comfortabel om bijvoorbeeld na het eten in het donker in mijn eentje een luchtje te scheppen. Via de SportU app heb ik met een aantal meiden een event gemaakt en gaan we nu minstens een keer per week gezamenlijk hardlopen met andere vrouwen. Goed voor de beweging en ook erg gezellig!” – Felicia Savelberg, SportU gebruiker.

pexels-pixabay-53364-min

Hoe werkt het?

Het is heel eenvoudig… Download de SportU app (beschikbaar op Android én Apple), maak je profiel aan en ga opzoek naar een sportvriendin bij jou in de buurt! Sport je liever in een groepje? Ook dat kan je via de SportU app vinden! ⁠Organiseer een eigen activiteit om samen met anderen te sporten of doe mee aan evenementen van andere gebruikers en personal trainers!

Sportvriendin gezocht in Haarlem? Download de SportU app en vind vandaag nog jouw vrouwelijke sportpartner!

Zou jij je veiliger voelen om buiten samen met een sportvriendin te trainen?

Samen veilig in Haarlem de frisse SPORT lucht in!