Iron Roots

Sportkleding voor elke vrouw

7 oktober 2020

Heb je soms ook zo’n moeite om de perfecte outfit voor de sportschool te vinden? Misschien geeft je huidige trainingskleding je een ongemakkelijk gevoel en ben je klaar om iets nieuws te proberen. Als jouw sportkleding, net als de mijne, voornamelijk bestaat uit te grote T-shirts en slecht passende sportbeha's en broeken, is het waarschijnlijk tijd om te gaan shoppen!

De volgende merken en sportieve kleding zorgen ervoor dat elke vrouw, ongeacht leeftijd of lichaamstype, zich sterker en zelfverzekerd voelt. Of je nu de sportschool binnenloopt, eropuit gaat om in het park te joggen of aan een nieuw avontuur begint, zoals hiphop les of squash, deze items zullen je helpen je helemaal top te voelen. Sportkleding voor vrouwen is gemaakt om overlast zoals schuren, blaren, warmtevastlegging en andere onnodige afleiding te verminderen. Met de combinatie van de juiste kledingstukken kunnen we van elke sportactiviteit een plezierige ervaring maken, omdat we ons hierdoor lichter, sneller en meer capabel voelen.

Iron Roots 

Iron Roots is een relatief nieuw merk dat in 2017 is opgericht door drie vrienden in Nederland. Ze namen het in eigen hand om sportkleding te maken die volledig vrij is van microplastic. De natuurlijke stoffen die Iron Roots gebruikt, zijn met de hand geplukt om ervoor te zorgen dat je training niet gehinderd wordt door je outfit, maar juist versterkt wordt door de antistatische en antibacteriële, organische stoffen. Dit maakt het een geweldige optie voor sportkleding voor vrouwen. Daarnaast vermindert Iron Roots plastic vervuiling door het gebruik van microvezels te elimineren. Dit is een soort plastic dat in bijna alle sportkleding wordt aangetroffen en bij elke wasbeurt komen er minuscule deeltjes plastic in de lucht. Eigenlijk onnodig om te zeggen dat we allemaal uit de buurt van dit soort plastic in onze kleding moeten blijven!

Iron-Roots-2

Lululemon 

De stof van Lululemon is wat hen onderscheidt van de rest. Dit merk heeft verschillende stoffen ontworpen, elk met een specifiek gevoel en doel, die jouw prestaties zullen ondersteunen en verbeteren. Hun stof, Everlux, is bijvoorbeeld gemaakt om koel aan te voelen op de huid, wat het perfect maakt voor zweterige sessies in de sportschool. Als je meer van yoga houdt, kun je kiezen voor de Nulu-stof die ‘boterzacht’ aanvoelt en je alle vertrouwen geeft dat je nodig hebt voor een yogasessie. Naast de unieke stoffen van Lululemon zijn ze ook een sociaal impactprogramma gestart, Here to Be!. De focus ligt op het ondersteunen van het sociaal, mentaal en fysiek welzijn door middel van beweging en mindfulness. Dit merk is overal ter wereld toegankelijk, van sportkleding en vrijetijdskleding tot hun sociale impactprogramma, er is voor ieder wat wils in Lululemon.

Under Armour 

Wat begon als een simpel idee in 1996, om een t-shirt te maken dat de prestaties van atleten zou verbeteren, heeft de manier waarop iedereen in de sportwereld zich kleedt volledig veranderd. Met innovatie en creativiteit streeft Under Armour ernaar prestatieoplossingen te creëren waarvan atleten niet eens wisten dat ze ze nodig hadden. Under Amour produceert al een lange tijd sportkleding voor vrouwen, maar binnenkort komt er ook een speciale basketbalschoen alleen voor dames, dus hou je ogen open op hun website voor meer informatie!

pexels-pixabay-415261

Röhnisch

Röhnisch is een merk dat sportkleding maakt voor vrouwen, door vrouwen. Dit vrouwelijke power-team gelooft dat de sleutel tot welzijn, beweging en fysieke activiteit is. Dit laten ze zien door voortdurend te proberen de vrouwelijke behoeften te begrijpen. Met het oog op duurzaamheid, heeft dit Zweedse ontwerpteam hun producten de afgelopen 75 jaar verfijnd zodat vrouwen van alle leeftijden en maten zich krachtig, sterk en zelfverzekerd voelen. Voor de fanatieke golfers onder ons heeft Röhnisch een speciale golfcollectie die zich richt op comfort en functie, natuurlijk voor zowel op, als buiten de baan. 

Sweaty Betty

Al 20 jaar stelt Sweaty Betty vrouwen over de hele wereld in staat zich zelfverzekerd en geweldig te voelen. Ze ontdekten dat sportkleding voor vrouwen vaak saai was en geen design had. Met dit idee in gedachten, creëert Sweaty Betty kleding die levendig en altijd trendy is en de ideale pasvorm heeft. Dit merk werkt ook met verschillende stoffen, die gemaakt zijn voor specifieke activiteiten zoals Power Fabric voor HIIT en Bamboo Fabric voor yoga. Met Sweaty Betty active wear, ongeacht je vorm of maat, kun je met een sterk en krachtig gevoel naar de sportschool gaan.

Mandala 

Als je op zoek bent naar merken die een bewuste en positieve levensstijl promoten, look no further! Mandala is een duurzaam yogalabel dat is opgericht in 2001 en zich sindsdien verder heeft ontwikkeld. Mandala ontwerpt en maakt sportkleding voor vrouwen, maar richt zich ook op duurzame en eerlijke praktijken. Dit draagt in hoge mate bij aan de bescherming van het milieu, maar belooft ook eerlijke lonen en goede arbeidsomstandigheden aan alle betrokkenen bij het bedrijf. 

Revive

Kent je de term “athleisure wear”? Tegenwoordig moet sportkleding voor vrouwen zowel actieve capaciteiten als stijl combineren. Vanwege de snelle levensstijl van vandaag is het niet voldoende dat sportkleding alleen in de sportschool wordt gedragen - vrouwen zijn actief op zoek naar kledingstukken die ze ook thuis of op werk kunnen dragen. Revive heeft met alles rekening gehouden en maakt duurzame sportkleding voor elke vrouw. Dit merk staat bovenal voor respect, liefde en oprechtheid, en hoopt dit te kunnen delen met de vrouwen die zelfverzekerd haar athleisure-outfits dragen. Als je mode wilt combineren met comfort en gemak, zoek dan niet verder want dit is het merk voor jou!

All Birds 

SCHOENEN! Je dacht toch niet dat we schoenen waren vergeten? Elke vrouw zou een paar All Birds in haar schoenencollectie moeten hebben, ze produceren niet alleen fantastische hardloopschoenen, ze verkopen ook alledaagse schoenen. Wat dit merk zo uniek maakt is hun doel om meer natuurlijke materialen te introduceren in de huidige schoenenindustrie. Alle Birds-schoenen zijn gemaakt van materialen van Moeder Natuur, zoals biologische wol en ricinusolie, maar ook van gerecycled plastic en karton. Ten slotte gelooft dit merk dat vertrouwen schuilt in comfort en verzekert dit met hun handgemaakte ‘breisel van de natuur’, genaamd Trino. Benieuwd naar wat dit merk nog meer te bieden heeft? All Birds verkoopt ook onderkleding en schoenaccessoires zoals veters en inlegzolen.

Is er een merk sportkleding voor vrouwen waar je van houdt, maar niet op deze lijst staat? We horen er graag alles over! Deel jouw tips met ons op onze SportU Instagram- of Facebook-pagina.