SportU 2021

Goede voornemens volhouden met SportU

6 januari 2021

Het is 2021 en je weet wat dat betekent: goede voornemens! Een nieuw jaar is het perfecte moment om doelen te stellen. Er is één goed voornemen die bijna iedere Nederlander op zijn lijstje heeft staan en dat is afvallen. Logisch natuurlijk, na een maand lang chocoladeletters, pepernoten, oliebollen, kerstdiners en alcohol. Helaas heeft 80% van de mensen het rond 20 januari alweer opgegeven… Maar niet dit jaar! 2021 wordt jouw jaar!

Wij willen je graag helpen om een goed voornemen langer vol te houden, dus hier alvast enkele tips van ons.

Untitled design (8)

Samen sporten met andere vrouwen

Volgens een onderzoek is de kans dat jij je doelen bereikt als je alleen traint ongeveer 76%. Train je echter met een sportmaatje dan loopt dit percentage op tot 95%! Daarnaast hadden degenen die samen trainden 46% meer kans om hun gewichtsverlies te behouden.

Heb je nog geen vrouwelijk sportmaatje? Ben je opzoek naar een vrouwelijk wandelmaatje of wil je graag alléén met vrouwen sporten? Download dan nu SportU! Hier vind je een maatje voor elke soort van activiteit met dames bij jou in de buurt. Motiveer elkaar om een gezondere leefstijl aan te nemen en dit ook op langere termijn vol te houden! Download de gratis app en ga meteen aan de slag. Downloaden voor iPhone gebruikers kan hier en voor de Android gebruikers onder ons via deze link. 

Sneller je doelen bereiken is niet het enige voordeel van samen trainen met andere vrouwen, het heeft ook bewezen je geestelijke gezondheid te verbeteren. Tijdens het trainen/bewegen komt er endorfine vrij, het laat je lachen en energieker voelen en is in het algemeen gewoon een moodbooster!

Deel je goede voornemens met je trainingspartner, de support die je terug krijgt zal je verbazen! Uit dit onderzoek blijkt dat sociale controle helpt bij het volhouden van goede voornemens en speelt een essentiële rol bij langdurig succes.

Untitled design (7)

Stop met streng diëten

Begin je elk jaar opnieuw aan een dieet in de hoop dat je de overtollige kilo’s kwijt kunt raken na de feestdagen? Denk eerst even goed na over de diëten die je de voorgaande jaren zonder succes hebt gedaan. Op korte termijn zorgt een streng dieet voor veel resultaat, maar vaak is het dan niet langdurig vol te houden.

Het beste dieet is eigenlijk geen dieet maar een verandering in levensstijl en van manier van eten. Maak je gezondheid het einddoel en niet het afvallen. Kies een levensstijl die voor jou werkt, die je het langste of wellicht zelfs de rest van je leven vol kunt houden. Duik de keuken in met je vriendinnen en ga op onderzoek uit naar de lekkerste en gezondste recepten! Alvast wat inspiratie nodig? Bekijk dan onze blog met ultieme gezonde recepten om indruk te maken tijdens een etentje!

Leer van je valkuilen

Niemand kent jou beter dan jijzelf, toch? Jij weet waarschijnlijk het beste waar het gevaar op loer ligt. Wanneer ben je zwak tegen verleiding? Wanneer slaat de gewoonte toe? Hoe voelde je je hierbij? Durf de reflectie met jezelf aan te gaan, het is juist een cadeautje dat je dit van jezelf weet, maak er een leermoment van. 

Pak een pen en papier en schrijf je valkuilen op, maak een afspraak met jezelf om op die momenten sterk in je schoenen te staan. You got this!

Vier het succes

Succes moet je natuurlijk vieren! Als je een doel hebt behaald vier het dan, zo blijf je ook gemotiveerd. Hoe? Trakteer jezelf op iets leuks zoals bijvoorbeeld een mooi tijdschrift of een nieuwe outfit! Vergeet niet om je successen op te schrijven en deel het met de mensen om je heen.

Untitled design (9)

Vrouwelijke sportpartner gezocht?

Wil je al een hele tijd de nieuwe spinningles in je sportschool uitproberen maar heb je niemand om mee te gaan? SportU helpt je bij het vinden van gelijkgestemde vrouwen bij jou in de buurt die graag met jou deze nieuwe uitdaging aan willen gaan.

Download de app en vind vandaag nog jouw vrouwelijke sportbuddy via de SportU app! Klik hier voor de iPhone link en hier voor Android.

Let's go team! 🤩