SportU lancering

Eerste Sociale Sport-app voor vrouwen in Nederland gelanceerd!

15 oktober 2020

29 september 2020 in het Olympisch Stadion, wat een dag! Een moment dat het hele SportU-team, en honderden anticiperende vrouwen in heel Nederland, al een lange tijd in de agenda's hadden gecirkeld. Eindelijk was de dag waarop we allemaal hadden gewacht aangebroken: het SportU launch event! Het zou een dag worden vol bubbels, lekkers, muziek en inspirerende vrouwen, met het “moment suprême” de officiële lancering van de SportUapp om precies 14.00 uur op de middenstip van het stadion.

SportU-lancering-event

SportU is Europa's eerste en enige sociale sport-app voor vrouwen. Vrouwen kunnen de app gebruiken om likeminded dames in hun eigen buurt te ontmoeten, elkaar te motiveren en te helpen om samen hun (sport) doelen te bereiken! SportU helpt je bij het vinden van je vrouwelijke sportmaatje.

Stop waiting, start doing

Wist je dat minder dan de helft van de volwassen vrouwen zich houdt aan de voorgestelde beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad. Dit betekent dat slechts een klein deel van de vrouwen actief is en de voorgestelde twee en een half uur per week beweegt. Dat klopt, per week! Dit kan over zeven dagen worden verdeeld en kan relatief eenvoudige activiteiten omvatten, zoals wandelen of fietsen. Het kan echt van alles zijn, zolang je lichaam maar in beweging is. Het zet ons aan het denken: waarom is dit voor ons zo moeilijk te bereiken? Hebben we het echt zo druk dat we geen tijd hebben om ongeveer 20 minuten per dag rond te lopen? Of zijn we te lui? Misschien hebben we niet de juiste motivatie of mensen binnen onze kring om ons te inspireren. Veel vrouwen ervaren obstakels als het gaat om lichaamsbeweging, zoals een gebrek aan stimulatie of zich ongemakkelijk voelen in door mannen gedomineerde sportscholen. Met de hulp van SportU kunnen vrouwen in Nederland deze hindernissen overwinnen en hun leven verrijken met een nieuw vrouwelijk sportmaatje!

Your Circle of Empowerment

De uitdaging was gesteld: laten we tijdens Corona een groot lanceringsevenement organiseren buiten in de open lucht, waarbij rekening gehouden moet worden met constant veranderende gezondheidsmaatregelen en richtlijnen, en ook nog eens met inachtneming van het Nederlandse temperamentvolle weer. Waarom niet?! Het SportU-team ging deze uitdaging aan omdat we vonden dat zo’n belangrijk moment met de hele wereld gedeeld moet worden! De lancering van de SportU-app moest worden gevierd met vrouwen uit het hele land die er helemaal aan toe zijn om hun vrouwelijke sportmaatje (AKA ‘circle of empowerment’) te vinden.

Bubbles, live muziek en goodies

De dagen voor de lancering lieten geen veelbelovend weer zien en er werden honderden roze SportU paraplu's geregeld voor het geval dat het zou gaan regenen. Op de ochtend van 29 september kwam de zon echter door en was het prachtig weer gedurende het hele evenement. Alleen maar vrolijke gezichten en blij gelach gedurende de dag, en als extra bonus gingen de meesten van de aanwezigen zonovergoten en lekker bruin naar huis; niet slecht voor eind september in Amsterdam.

De vrouwen die bij het evenement aanwezig waren werden met open armen ontvangen met natuurlijk een glaasje bubbels voor dat extra feestgevoel, terwijl de zoete deuntjes van Toeterboef en DJ Ferocius op de achtergrond klonken. Rondom het SportU-podium, met de grote rode lanceringsstartknop, waren alle SPORTU partners met hun kraampjes met goodies aanwezig om te laten zien wat ze de sportieve vrouw kunnen bieden en natuurlijk om hun steun voor de app te tonen.

Iron Roots was aanwezig met enkele voorbeelden van hun volledig natuurlijke atletiekkleding. Enthousiast werd er van alles aangeschaft en konden we niet wachten om het thuis uit te proberen! Een ander merk dat ook op het evenement aanwezig was, was I Love Yoga. Ze hadden mooie complete yoga-outfits meegenomen die vrouwen terplekke konden passen in de mobiele kleedkamer!

Een evenement als deze met bubbels, muziek en lekkers kan natuurlijk niet zonder hapjes. Daarvoor bedanken we Spaanse Ham die ons de heerlijke Jamon, gesneden door een Jamon cortador, aanbood. Alle vrouwen op het evenement kregen een speciale voucher in hun goodiebag zodat ze ook thuis van deze Spaanse lekkernijen kunnen blijven genieten! Wij hebben vorige week een Jamon besteld, en geloof me, het is gevaarlijk lekker om in de buurt te hebben als je vanuit huis werkt...

SportU-Spaanse-ham

Fayah Louren's My Killer Body Motivation

Zij hadden hun kraam opgezet met hun nieuwste innovatie, proteïne water. Een vernieuwend product dat nog nooit eerder aangeboden werd, in de smaken van sinaasappel en tropisch. Absoluut een geweldig product om in huis te hebben na een intensieve training. My Killer Body Motivation bracht ook de Smart Rope, wat zonder twijfel een van de grootste hits was en dat iedereen meteen wilde uitproberen!

De Spark Box en Vonkx

Voor degenen onder ons die zich een beetje brutaal en avontuurlijk voelden, konden de Spark Box stand bezoeken. En wie hou ik voor de gek, we hebben ons allemaal aangemeld voor hun win actie, toch? De Spark Box is een nieuw initiatief van een zeer sterke vrouw, Judith, die tot doel heeft alle vrouwen over de hele wereld zich sterker en zelfverzekerder over hun seksleven te laten voelen. Degenen die het aandurfden kregen een mysterieuze kaart die toegang verleende tot Vonkx. We zullen het niet allemaal weggeven, maar de geheime code op deze kaart ontgrendelt de sleutel tot een magisch, sexy en verhit weekend. Heeft dit je nieuwsgierigheid gewekt? Bekijk hun website, dames, je zult niet teleurgesteld worden ;)

Inspirerende speeches

Nadat de kraampjes door iedereen waren verkend, was hèt moment aangebroken waarop we allemaal hadden gewacht. Tijd voor de lancering van de SportU-app! Een grote dank aan Beertje van Beers voor haar motiverende en ondersteunende toespraak en voor het helpen met het lanceren van de app. Samen met Karin Kwee, onze SportU-vertegenwoordiger en krachtpatser van een vrouw, werd de app gelanceerd met het geluid van honderd juichende vrouwen, en een wolk van sprankelende confetti’s die de lucht in vlogen!

SportU-Beertje-van-Beers

De dag ging verder met feesten, veel bubbels en natuurlijk het verkennen van de app! Charlotte Labee sloot het evenement af met veel laatste bemoedigende woorden en ze deelde enkele van haar eigen inspirerende ervaringen. Je leest er alles over in haar nieuwe boek Brain Food en leert hoe een gezonde levensstijl en voeding een positief effect hebben op je hersenen.

SportU goodiebag

Alle aanwezigen op het evenement kregen een roze SportU goodiebag mee naar huis, compleet met kleine cadeautjes van alle stands, speciale SportU waterflessen en paraplus, en zelfs een extraatje van Swisse en The Skinz Boutique.

SportU-goodiebag

Ten slotte willen we graag degenen bedanken die het evenement mogelijk hebben gemaakt: Ferocius Events, Johan Seijbel Photography, Multimavision, Shane Winsser Visuals en het Olympisch Stadion. De lancering zou geen succes zijn geweest zonder jullie allemaal!

Heb je het evenement gemist of wil je de magische dag graag opnieuw beleven? Bekijk dan onderstaande video’s!

Laat ons weten wat je ervan vindt en vergeet ons niet te volgen op Facebook en Instagram als je op de hoogte wilt blijven van toekomstige SportU-evenementen!