SportU sportvriendinnen

Corona proof groepstrainingen om met je sportvriendinnen te doen

4 november 2020

Vaker wel dan niet merk ik dat ik na tien minuten trainen in de sportschool al wil opgeven. Er zijn altijd leukere dingen om te doen. Even op de bank met een magazine en een kop thee of een wijntje bijvoorbeeld. Dat is natuurlijk heerlijk maar niet persé het beste voor je lichaam (en geest). Vooral in deze tijd moeten we zorgen voor de nodige beweging zodat we niet slap worden en geen energie verliezen. Dit betekent dat wij vrouwen elkaar moeten stimuleren, motiveren en ondersteunen om toch sportief aan de slag te gaan en hoe leuk is dat als we dat samen met gelijkgestemden kunnen doen.

pexels-rfstudio-3886232

Vrouwelijk sportmaatje

Zoals Serena Williams ooit zei:

"Het succes van elke vrouw zou de inspiratie voor een ander moeten zijn."

Met dit in gedachten hebben wij een lijst samengesteld met de beste en vooral erg vermakelijke workouts die je samen met je sportvriendinnen kunt doen. Als je zelf al workouts hebt die je graag met je eigen groepje doet, stuur ze dan gerust door dan kunnen wij ze aan de lijst toevoegen zodat ook andere vrouwen ze kunnen uitproberen! Met de nieuwe corona maatregelen is het natuurlijk iets moeilijker om naar een klasje te gaan maar de onderstaande workouts kan je ook makkelijk thuis doen of via zoom! Zet het volume van je speakers iets hoger, pak je handdoek en flesje water, en ga lekker zweten met je sportvriendin(nen)!

 

pexels-nathan-cowley-1199607

Mama Mia! HIIT-workout 

Gebaseerd op al onze favoriete ABBA-nummers, is deze HIIT-training van 25 minuten voor ons een must-do geworden. Er is niets krachtiger dan samenkomen met je vriendinnen en je maandagochtend te beginnen met een Mamma Mia! training! Ben je geen fan van ABBA, geen enkel probleem. Bekijk het YouTube-kanaal van Emkfit voor al haar op dans geïnspireerde HIIT-workouts met liedjes van o.a. Britney Spears, One Direction en zelfs de soundtrack van Shrek. 

Dance Cardio Body door Simone Workout 

Ben je op zoek naar een energieke, zeer motiverende en positieve training? Dan is Simone's Dance Cardio Body danstraining met hoge intensiteit dé workout voor jou. Of het nu je doel is om af te vallen, aan je uithoudingsvermogen te werken of gewoon plezier te hebben met vriendinnen, deze training heeft het allemaal. Simone De La Rue is één van de meest bekende en populaire trainers en maakt trainingsvideo's die voor iedereen toegankelijk zijn. Het uiteindelijke doel is dat vrouwen een gezonde levensstijl creëren waar ze van houden en die ook kunnen vólhouden. Probeer het eens met jouw sportvriendin en laat ons weten wat je ervan vindt!

Celebrity Workouts 

Sommige ochtenden kijk ik in de spiegel en denk ik, had ik maar de curves van Kim Kardashian, of de gespierde buik van Gigi Hadid, of de armen van Jennifer Aniston'. Gelukkig heeft Cassey Ho van blogilates workout video’s van beroemdheden gemaakt die we thuis kunnen volgen! Volgens Cassey is bijvoorbeeld de trainingsvideo van Kim Kardashian gebaseerd op een online interview waar ze focust op haar billen. Eindelijk een training die ons kan helpen een achterste te krijgen zoals die van Kim Kardashian! Als dat niet jouw ding is, kun je één van Cassey’s vele andere video's proberen. Een workout om de harde buikspieren van Britney Spears of het lichaam van Beyonce te realiseren misschien? Probeer deze leuke workouts met je sportvriendin en in korte tijd zullen jullie de curves van Kim Kardashian hebben ;) 

Familie Cardio

Als je thuis jonge kinderen hebt kan het best moeilijk zijn om wat rust en stilte te vinden, laat staan ​​om tijd te vinden, voor een training. POPSUGAR Fitness heeft een gezinsworkout van 10 minuten ontwikkeld waar zowel kinderen als volwassenen van zullen genieten. Om het voor de kinderen nog leuker te maken, voegden ze er een wedstrijdelement aan toe. Wat is nou een betere manier om quality time met je gezin door te brengen dan door een leuke training te volgen?

80's Tight & Toned Jazzercise 

De Jazzercise Better Body Workout uit 1986 werd vele jaren geleden voor het eerst uitgebracht op VHS. Dit soort retro-video’s zijn nu natuurlijk iets moeilijker te vinden, maar gelukkig voor ons heeft iemand de tijd genomen om de video online te zetten. Jazzercise uit de jaren 80 lijkt misschien verouderd, maar het is een buitengewoon leuke training om met je sportvriendin te doen! Het zorgt voor een goede oefening en een lach tegelijkertijd. Geniet van de kapsels, outfits en vintage moves uit de jaren 80!