SportU motivatie

Blijf gemotiveerd tijdens het sporten met deze 5 tips

27 januari 2021

Geen motivatie om te sporten? Dit zijn onze top tips!

Is één van jouw goede voornemens om te gaan/blijven sporten? Vaak ben je de eerste maand nog gemotiveerd om de kerstkilootjes kwijt te raken, maar vaak zakt de motivatie in februari weg. Herkenbaar? Tijd om hier verandering in te brengen! Dit zijn onze 5 tips die je de motivatie zullen geven om te blijven bewegen.

Ga samen sporten met andere vrouwen

Bewegen met andere vrouwen is dé manier om gemotiveerd te blijven het sporten vol te houden. Als je jouw sportmaatje beloofd om elke week samen te bewegen dan zeg je natuurlijk niet zo snel af. Geef elkaar de motivatie en de steun om te gaan sporten. Er komt misschien zelfs ook een competitiedrang naar boven om elke keer toch iets beter te presteren. Volgens onderzoek is de kans 95% dat jij je doelen bereikt als je met een sportmaatje traint.

Ben je opzoek naar vrouwen om samen mee te sporten? Download dan nu de gratis SportU app en match met dames bij jou in de buurt! Downloaden voor iPhone gebruikers kan hier en voor de Android gebruikers onder ons via deze link. 

Screenshot 2021-01-27 at 17.06.03

Maak een "get hyped" playlist! 🔥

Muziek is natuurlijk essentieel tijdens een trainingssessie, of je nu alleen sport of met een partner. Een goede playlist kan je net die extra pushgeven die je nodig hebt om je laatste oefeningen af te ronden. Wij hebben een aantal Spotify playlists getest en dit zijn onze favorieten:

Een populaire workout playlist op Spotify, met nummers die in de laatste periode hoog in de toplijsten hebben gestaan met een goede beat. Hier zit voor iedereen wel iets leuks tussen!

Een mooie playlist met geremixte top 40 hits, dus veel diversiteit. Wil je thuis sporten, buiten hardlopen, dansen, op deze playlist kan je altijd terugvallen. Veel plezier!

Female power! Dit is dé twerkout playlist waarop je helemaal los kan gaan!

We love the 80s! Heerlijk om een uurtje te knallen in de sportschool (of je thuis gym) of voor een lekkere dans workout, zo vliegt de tijd!

Zijn deze lijstjes niet helemaal jouw ding? Maak dan je eigen Workout Playlist met Spotify’s nieuwe dienst – “Soundtrack Your Workout”! Beantwoord een paar simpele vragen (bijvoorbeeld hoe lang is je workout en met wie sport je meestal) en Spotify zal een personal playlist voor je maken. Hoe fijn is dat?!

Ga eens sporten met hulp van een personal trainer

Geeft je sportmaatje je net niet genoeg motivatie of push? Of willen jullie wel maar weten jullie allebei niet precies hoe jullie het beste kunnen beginnen? Kies dan voor een echte fitnesscoach, deze zal je de push geven die je nodig hebt om door te gaan. Natuurlijk moet je er iets voor betalen maar het is zeker de moeite waard als je niet weet waar te beginnen. Een coach zal je oefeningen laten zien en zelfs hele schema’s voor je maken.

Wist je dat je via de SportU app ook personal trainers kan vinden? Neem eens een kijkje bij de events – daar vind je meerdere trainingssessies van verschillende trainers!

FB Post (3)

Draag een leuke sportoutfit waar je je comfortabel en aantrekkelijk in voelt

Geloof ons, dit helpt echt! Heb je even geen zin? Trek dan alvast je sportkleding aan, zo switch je meteen je mindset! Het gaat niet alleen om kwaliteit maar ook om stijl want stijlvolle, hippe kleding zal je dat extra stukje zelfvertrouwen geven en daardoor ook dat extra stukje motivatie.

Wij hebben een lijstje gemaakt met merken van sportieve kleding die ervoor zorgen dat elke vrouw, ongeacht leeftijd of lichaamstype, zich sterker en zelfverzekerder zal voelen!

FB Post (4)

Houd je vooruitgang bij

Je kan je gewicht natuurlijk elke week meten maar gebruik dit niet als enige maatstaaf. Hoe meer je sport hoe meer je spieren groeien en die maken je ook zwaarden. Hou ook bij hoeveel gewicht je kan tillen of hoe ver je kan rennen. Je zou ook elke week een ‘progress’ foto kunnen maken – zo zal je écht een verschil zien en kan je het ook makkelijk vergelijken. Focus je op de vooruitgang want zo zal je langer gemotiveerd blijven om door te gaan en om je doelen te bereiken!

 

Ben jij al lid van onze SportU Facebook-groep? Hier vind je snel en gemakkelijk tips en tricks van andere gebruikers op het gebied van voeding, training, lifestyle en nog veel meer. Of misschien heb jij nog wel een aantal niet-te-missen tips voor de vrouwen in de SportU app! Aanmelden kun je hier. 🤩